Martin Modern

Designing for a family of four with young children necessitated a thoughtful approach, considering the evolving needs of a growing family. The emphasis on flexibility and the potential for future expansion and alterations underscored the design process. Aligning with the preference for high brightness commonly found in Japanese households, the design aimed to maximise natural light to create an airy and open atmosphere. Given the modest size of the living and dining spaces, and the family's inclination to spend significant time at home, the design leaned towards minimalism and spaciousness. Special attention was directed towards the balcony, transitioning it into a more mature and adult-friendly space, recognising that the children rarely ventured there. The overall design sought to harmonise functionality with an aesthetic that accommodates both the present and future needs of the family, fostering a comfortable and adaptable living environment.