Leedon Residence

A family of six with a toddler is our client who faces the challenge of renting a home where the landlord prohibits hanging items on the walls. Despite this limitation, the design brief includes specific requirements such as separate bedrooms for the parents and children, as well as dedicated study areas for the kids. Additionally, the space must accommodate a baby cot while maintaining a warm and cosy atmosphere throughout the home. In the living room, the goal is to evoke the ambiance of a classic library or bookstore, combining sophistication with comfort. Taking into account the wife's preference for European brands, the design direction leans towards a classic and elegant aesthetic. Wood tones and neutral shades form the foundation of the color palette, with a subtle yet impactful pop of blue added to infuse vibrancy into the space. This careful balance of elements creates a harmonious blend of sophistication and warmth, ensuring that the family's home is not only visually appealing but also functional and inviting for all members.